Happinez festival 2 Dr. Srini Pillay

posted in: blog | 0
Happinez festival: Inspiration Talk 2 Dr. Srini Pillay

Tijdens het festival zijn er tal van sprekers die een lezing geven. Zo ben ik o.a. naar de lezing van Dr. Srini Pillay gegaan.  Hij is assistent professor van psychiatrie bij Harvard Medical School. Zijn lezing had als titel: ‘Ontfocus’.

Dit triggerde mij, omdat ik nog maar kort geleden de Wim Hof methode gedaan heb, waarbij focus een van de drie succesfactoren is. Tevens vond ik het interessant om kennis te nemen van zijn wetenschappelijke benadering.

Srini gaf aan dat we teveel focussen, waardoor ons brein niet meer de tijd krijgt om te ontfocussen om bij ons onbewuste te komen, onze intuïtie. ‘Aha nu begrijp ik het’, dacht ik.  Daar ben ik het mee eens. Ik benader het zelf gewoon net iets anders. Ga eens wat meer uit je hoofd. Ga naar je gevoel en dan naar het diepere weten. Srino zegt dat we daardoor rustiger en productiever worden, ons lange termijn geheugen vergroten, sneller in oplossingen denken, inventiever zijn, meer energie hebben en minder stress ervaren.

Srini gaf ons ook advies over hoe je kunt ontfocussen, hoe je in dat bewustzijn kunt komen:
# ‘Gedisciplineerd’ dagdromen op een moment dat je je aandacht er toch al moeilijk bij houdt. Ongeveer 15 minuten. Doe gelijktijdig een activiteit zoals wandelen, breien of bijvoorbeeld tuinieren, iets dat je routinematig doet. Dwaal af naar iets positiefs om in dit bewustzijn te komen.
# Powernap, ongeveer 15 minuten.
# Doodling, kriebels en tekeningen maken tijdens bijvoorbeeld een vergaderingen of een telefoongesprek.

Ik spreek uit eigen ervaring, ik kan in zo’n staat terecht komen tijdens sporten of mediteren. Dan weet ik wat ik moet doen. Soms is de rode draad, in relatie tot je bedacht doel niet duidelijk. Uiteindelijk en soms pas jaren later begrijp je waarom je toen iets gedaan hebt. Zo is Praktijk Tree of life namelijk ontstaan.

Lieve Groet, Judy

 

https://www.happinez.nl/groei/waarom-minder-focus-je-leven-leuker-maakt-volgens-hersenonderzoek/

https://www.youtube.com/watch?v=HuILl-gvtNI

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *