Grenzen stellen

posted in: blog | 0
Grenzen stellen

Elke maand een onderwerp uit de NLP practitioner opleiding, waarbij ik assisteer.

Een van de onderwerpen was grenzen stellen, vanuit de invalshoek van Anne Linden.
Mr. Bean vindt het weleens lastig om zijn grenzen te stellen. Hij gaat in dit filmpje door sociale druk over zijn eigen grens. Als je geen grenzen hebt kun je versmelten met de ander(en)  en teveel grenzen zijn als muren om ons heen. In het contact met je naasten is versmelting tot een bepaald niveau prettig. Als je leidinggevende je vraagt of je nog een taak erbij kunt nemen en je zegt ja, terwijl je al een te hoge werkdruk hebt. Of je mening niet durft te uiten tegenover hem of haar. In deze situaties is versmelting niet wenselijk. Je kunt over je eigen grens gaan. Anne Linden heeft een methodiek geïntroduceerd waarmee je gezonde grenzen leert toe te passen. Het heeft mij 2 jaar geleden ontzettend geholpen in een zakelijke relatie. Ik versmolt en mijn eigen mening leek niet meer van belang. Door de technieken toe te passen veranderde de relatie in een meer gelijkwaardige relatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *